Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Γεμιστές πιπεριές με τυριά και κρέμα γάλακτος

Γεμιστές πιπεριές με τυριά και κρέμα γάλακτος

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Rodos Food News.

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 κίτρινες πιπεριές κέρατο μεσαίου μεγέθους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 20ml λευκό γλυκό κρασί
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 100γρ λευκό τυρί φέτα
  • 100γρ κεφαλοτύρι
  • 100γρ χαλούμι
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
Κόβουμε κατά μήκος τις κίτρινες πιπεριές και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180ο για 10 λεπτά για να μαλακώσουν. Σε ένα ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το χαλούμι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα πολτοποιούμε. Σε μια μικρή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο την κόκκινη πιπεριά και το φινόκιο μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μίγμα των τυριών και το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Αφού έχει κρυώσει το μίγμα γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο φούρνο να γκραντιναριστούν για 15 λεπτά.