Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Σαλάτα με σπανάκι, πετιμέζι, μήλο και φουντούκια

Σαλάτα με σπανάκι, πετιμέζι, μήλο και φουντούκια

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 200γρ. Σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 30γρ. φουντούκια
  • 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε φέτες μαζί με τη φλούδα του
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το πετιμέζι, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει η σάλτσα. Σε ένα διαφορετικό μπολ βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα φουντούκια και το μήλο, ενσωματώνουμε με τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.