Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Πράσινη σαλάτα με ντομάτα λιαστή και παντζάρι

Πράσινη σαλάτα με ντομάτα λιαστή και παντζάρι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 λόλες πράσινες
  • 100γρ. φέτα σε κύβους
  • 30γρ. λιαστή ντομάτα
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 βρασμένο παντζάρι κομμένο σε φέτες
  • 100γρ. ντοματίνια ολόκληρα
  • 50γρ. ελιές καλαμών
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 40ml λευκό Balsamico καραμελωμένο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Χοντρό Αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη λόλα και την κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα παντζάρια, τη λιαστή ντομάτα, τα ντοματίνια, τις ελιές και τέλος την φέτα.
Σε ένα άλλο σκεύος φτιάχνουμε το  dressing. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό Balsamico και λίγο χοντρό αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το  dressing  στη σαλάτα και την ανακατεύουμε ελαφριά. Σερβίρουμε με τη φρέσκια ρίγανη.