Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Μπούτια κοτόπουλου κοκκινοκρασάτα

Μπούτια κοτόπουλου κοκκινοκρασάτα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 1κιλό μπούτια κοτόπουλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό αλεσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο αλεσμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 2 τομάτες μέτριες αλεσμένες
  • 300ml κρασί λευκό ξηρό
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 250ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Κύμινο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μπούτια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές τους μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί και αμέσως μετά προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τις τομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθεί το κοτόπουλο και να γλασάρει η σάλτσα. Λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.