Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Μπουκιές κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι

Μπουκιές κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκιές
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από δυο λεμόνια
  • Χυμός από δύο πορτοκάλια
  • 50 γρ. μέλι
  • 80 ml κρασί λευκό ξηρό
  • Φασκόμηλο
  • Κύμινο
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το φασκόμηλο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις δέσει η σάλτσα μας, σερβίρουμε.