Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Κοτόπουλο φουρνιστό με δενδρολίβανο και μουστάρδα

Κοτόπουλο φουρνιστό με δενδρολίβανο και μουστάρδα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1kg κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. μουστάρδα
  • 4 κλαδάκια δενδρολίβανο φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη (εκραζέ)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ανθέων
  • Χυμός από δυο λεμόνια
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 80ml κρασί λευκό ξηρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το κρασί, το σκόρδο, το μέλι και το δενδρολίβανο. Βάζουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε το μίγμα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για μια ώρα.