Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Φουρνιστό κοτόπουλο με ντομάτα, μουστάρδα και ανθόγαλο

Φουρνιστό κοτόπουλο με ντομάτα, μουστάρδα και ανθόγαλο

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 90'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Rodos Food News.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε όγδοα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 50γρ. μουστάρδα
  • 200γρ. ανθόγαλο
  • 500ml ζωμός από κοτόπουλο
  • 120ml λευκό ξηρό κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
  • 1 ξύλο κανέλας και κύμινο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δώσουν όλο το άρωμα τους. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ του, προσθέτουμε την μουστάρδα, τα κομμάτια της ντομάτας και τον ζωμό από το κοτόπουλο. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα (απαραίτητο η κατσαρόλα να έχει ανοξείδωτο καπάκι κατάλληλο για φούρνο) και τη βάζουμε στον φούρνο στους 200οC για 45 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας και το ανθόγαλο και το αφήνουμε για ακόμα 20 λεπτά στον φούρνο ώστε να ροδίσει. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.