Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Μπρουσκέτα με χαλούμι, προσούτο και πάστα ελιάς

Μπρουσκέτα με χαλούμι, προσούτο και πάστα ελιάς

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η RodosFoodNews.gr.

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 φέτες ψωμί μπαγκέτα ή χωριάτικο
  • 8 φέτες προσούτο
  • 8 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
  • Μισό μάτσο ρόκα φρέσκια
  • 8 λεπτές φέτες χαλούμι 

Εκτέλεση
Αλείφουμε την πάστα ελιάς πάνω στο ψωμί. Αμέσως μετά βάζουμε το χαλούμι, το προσούτο και στο τέλος φουρνίζουμε τις μπρουσκέτες για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με τη φρέσκια ρόκα.
Προαιρετικά, στο τέλος προσθέτουμε στην κορυφή λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.