Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Σκορδάτες πατάτες φούρνου

Σκορδάτες πατάτες φούρνου

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι χοντρό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις χαράζουμε όπως είναι με τη φλούδα τους, χωρίς όμως να τις κόψουμε. Η απόσταση της χάραξης να είναι περίπου μισό εκατοστό.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα αλέθουμε. Το μίγμα αυτό, το αλείφουμε στις πατάτες, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά τους. Αλατίζουμε με το χοντρό αλάτι και προσθέτουμε το πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια (1) ώρα περίπου. Σερβίρουμε ρίχνοντας το κρεμμύδι στην κορυφή.