Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Μπρουσκέτα Μελιτζάνας

Μπρουσκέτα Μελιτζάνας

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 μελιτζάνες μέτριες, κομμένες σε φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 100gr παρμεζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 τομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 20ml ξύδι
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας, ανακατεύοντας καλά. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και βάζουμε επάνω τους το μίγμα που έχουμε φτιάξει. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες είτε ζεστές, βάζοντάς τις ξανά στο φούρνο, είτε κρύες, αφήνοντάς τις να κρυώσουν εντελώς προτού τις σερβίρουμε.