Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Μιλφέιγ μελιτζάνας με τομάτα ψητή και μοτσαρέλα

Μιλφέιγ μελιτζάνας με τομάτα ψητή και μοτσαρέλα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 μελιτζάνες μέτριες
  • 3 τομάτες μέτριες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 10 φύλλα βασιλικό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στη σχάρα. Στην ίδια περίπου διάμετρο και περίπου το ίδιο πάχος κόβουμε και τη μοτσαρέλα. Για να δημιουργήσουμε το μιλφέιγ, τοποθετούμε σε στρώσεις την τομάτα, τη μοτσαρέλα και την μελιτζάνα εναλλάξ, τοποθετώντας ανάμεσα τα φύλλα βασιλικού. Για το σερβίρισμα γκραντινάρουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 150 βαθμούς και περιχύνουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.