Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Μελιτζάνες γεμιστές με ντομάτες

Μελιτζάνες γεμιστές με ντομάτες

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η RodosFoodNews.gr

Υλικά για τέσσερα άτομα

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες στρογγυλές
  • 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 40ml λευκό κρασί
  • 10γρ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά σούπας πελτές
  • 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη ξερή
  • Αλάτι κανονικό και χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τις μελιτζάνες, τους ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και τις ψήνουμε για 45 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και όταν έχουν ροδίσει τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Παίρνουμε τις ψημένες μελιτζάνες και αφού έχουν κρυώσει λίγο, τις κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε λίγη από την «ψίχα» τους με ένα κουτάλι και την ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Ξαναγεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα ντομάτας και μελιτζάνας. Τις γκραντινάρουμε στον φούρνο, στους 220ο C για 5 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές.