Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Αρνάκι με λαχανικά στη γάστρα

Αρνάκι με λαχανικά στη γάστρα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 120'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η RodosFoodNews.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό αρνί σπάλα, κομμένο σε μπουκιές
  • 200γρ. πατάτες, χοντροκομμένες
  • 50γρ. πελτές
  • 200γρ. καρότα, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 250γρ. κολοκύθια
  • 1 φύλλο σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1000 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Κύμινο
  • Κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στη γάστρα το αρνάκι ώσπου να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά. Αφού σοταριστούν όλα μαζί για περίπου 3 λεπτά, βάζουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά εκτός το αλάτι, και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.