Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Τόνος σχάρας με κρητικά χόρτα από τον σεφ Χρήστο Λάπα

Τόνος σχάρας με κρητικά χόρτα από τον σεφ Χρήστο Λάπα

Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 50'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News.

Υλικά

  • 250γρ. φρέσκος τόνος
  • διάφορα κρητικά χόρτα
  • 2 καρότα μέτρια
  • 2 παντζάρια μέτρια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • χαρουπόμελο
  • χυμό αγουρίδας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρασί
  • 3 φύλλα γαλέτα

Εκτέλεση
Bράζουμε τα λαχανικά σε τρεις διαφορετικές κατσαρόλες για να τα προετοιμάσουμε για την παρασκευή της τριλογίας του πουρέ. Αφού βράσουν, τα πολτοποιούμε χωριστά στο μπλέντερ με λίγο βούτυρο, προσθέτοντας λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι. Φιλετάρουμε το ψάρι και το κόβουμε με το κουπάτ σε τρία ίσα τεμάχια, στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 5 έως 7 λεπτά.

Σερβίρισμα
Για το σερβίρισμα τοποθετούμε τους πουρέδες ανάμεσα στα φύλλα γαλέτας και τα χόρτα ανάμεσα στα φιλέτα του τόνου τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φι­λέτα του τόνου με τα χόρτα.
Για την παρασκευή της σάλτσας μας, σε ένα βαθύ με­ταλλικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το χα­ρουπόμελο προσθέτοντας σιγά-σιγά τον χυμό αγουρί­δας έως ότου ομογενοποιηθούν.
Στο τέλος σοτάρουμε τα χόρτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό, ξηρό κρασί. Λίγο πριν κατεβάσουμε τα χόρτα από τη φωτιά προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μάραθο.