Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Σούπα παντζάρι με κρέμα τυριού απο τον σεφ Γιάννη Μάργαρη

Σούπα παντζάρι με κρέμα τυριού απο τον σεφ Γιάννη Μάργαρη

Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 50'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά σούπας (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό παντζάρια
  • ½ κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ καρότα σε φέτες
  • 200 γρ κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 500 γρ ζωμό κοτόπουλου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 κλαδιά θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Υλικά κρέμας τυριού

  • 100 γρμ γλυκιά μυζήθρα
  • 200 γρμ γιαούρτι
  • ½ στικάκι φρέσκια βανίλια
  • Αλάτι

Υλικά για κρουτόν πορτοκαλιού

  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Σούπα - εκτέλεση
Πλύνετε και τοποθετήστε τα παντζάρια μαζί με τη φλούδα σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με το σκόρδο, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο, κλείστε ερμητικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 1 ώρα περίπου (ανάλογα το μέγεθος, με ένα μυτερό μαχαίρι δοκιμάστε εάν έχουν φτάσει στο επιθυμητό ψήσιμο) αφαιρέστε την φλούδα (με γάντια) και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μαλακώστε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο, προσθέστε τη δάφνη και σβήστε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέστε τα παντζάρια και το ζωμό κοτόπουλου και όταν πάρουν βράση χτυπήστε τα στο θερμομίξ ή σε κάποιο δυνατό μπλέντερ (προσεκτικά όσο είναι ζεστό ακόμα). Έπειτα το περνάμε από ένα σινουά σουρωτήρι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο δοκιμάζοντας μέχρι να φέρουμε τη σούπα στο επιθυμητό σημείο για εμάς.

Κρέμα τυριού - εκτέλεση
Προσθέστε το εσωτερικό μέρος της βανίλιας σε ένα σκεύος μαζί με το γιαούρτι και ανακατέψτε, λιώστε καλά την μυζήθρα σε ένα άλλο μπολ και αναμίξετε τα δυο μίγματα μαζί, προσθέστε αλάτι- πιπέρι και είναι έτοιμο να σερβίρετε.

Κρουτόν πορτοκαλιού - εκτέλεση
Πατήστε με ένα πλάστη τις φέτες του ψωμιού και κόψετε στο σχήμα που επιθυμείτε, απλώστε τις σε ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίστε της με ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ψήστε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου να γίνουν τραγανά.