Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

[Στράτος Καραγαβριηλίδης] Ξενάγηση στο οινοποιείο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟS VINEYARDS στην Ξάνθη

[Στράτος Καραγαβριηλίδης] Ξενάγηση στο οινοποιείο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟS VINEYARDS στην Ξάνθη

Rodos Food News

Αν θυμάμαι καλά δοκίμασα το Μαυρούδι των ΑΝΑΤΟΛΙΚΟS VINEYARDS πριν δυο χρόνια σε μια έκθεση, μετά έψαξα τον Μάριο και για έναν ολόκληρο χρόνο προετοιμάσαμε μαζί την συνάντηση μας . Το ραντεβού μας ήταν στις 21/1 στα καταστήματα “Βυζαντινός Φούρνος” και στο ζαχαροπλαστείο “Βυζάντιο” που ανήκουν στην οικογένεια και βρίσκονται στην Π. Πόλη της Ξάνθης. 

Με υποδέχεται ο Μάριος και μετά απο λίγο φτάνει και ο Σάκης , μιλάνε για την εταιρία τους που ιδρύθηκε το 2005. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στην περιοχή των Αβδήρων της Ξάνθης. 7 ετικέτες πιστοποιημένων βιολογικών κρασιών. Έχουν τιμητική θέση οι λευκές ελληνικές ποικιλίες Μοσχάτο, Ασσύρτικο και Μαλαγουζιά. Σε ερυθρές Cabernet Sauvignon, Merlot και αναβιώνουν την παλιά θρακική ποικιλία Μαυρούδι Θράκης. Εντυπωσιασμένος συνέχεια ρωτάω και με ευγένεια ο Μάριος ακούραστα δίνει απαντήσεις. 

Να αρχίσουμε ρωτά ο Μάριος?

λ2 λευκός ξηρό Ασύρτικο 90% Μαλαγουζιά 10% 
Λαμπερό χρώμα προς το κιτρινοπράσινο , μυρωδιά με κυρίαρχες των εσπεριδοειδών και αρώματα του ασυρτικου λόγο του κλίματος και του υπεδάφους . Γεύση με πλούσιο σώμα και χαρακτηριστική την φρεσκάδα της οξύτητας και τις ορυκτές νότες. Στο τελείωμα γλυκά αρώματα τις μαλαγουζιάς.

Fine Assyrtiko & Malagousia 
προ--ζυμωτική κρυεκχίληση σε χαμηλή θερμοκρασία και ζύμωση σε δρύινα βαρέλια 225 λίτρων ανοιχτά με γηγενή ζύμες , μακρά ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ωρίμανση με λεπτές λάσπες για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Απλά ολεεεεεεεεεεεεε…………………...

Fine Μαυρούδι Θράκης ερυθρός ξηρός
λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο γήινο διακριτική ζωτικότητα ενώ όσο εξαϋλώνεται απελευθερώνει ένα σύνθετο μπουκέτο ωρίμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, κέδρο, αποξηραμένου δαμάσκηνου και σύκου, μέλι πεύκου, καφέ και κακάο, καβουρδισμένα αμύγδαλα και μπαχαρικά
Ευγενικές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα, άφθονο φρούτο, σύνθετη και πληθωρική επίγευση.
Το όνομα της ποικιλίας προέρχεται από το μαύρο χρώμα της φλούδας των σταφυλιών. 
H δυναμική της ποικιλίας που όπως λέγεται ήτανε το κρασί που ο πολυμήχανος Οδυσσέας πρόσφερε στον Κύκλωπα Πολύφημο 

Natural Orange Wine 
Ασυρτικο Μαλαγουζια... natural orange wine συνεχίζει την ωρίμανσή του με τα στέμφυλα του στα σφραγισμένα πλέον με μελισσοκέρι πιθάρια .
...Βεβαιωθείτε ότι κάθεστε κάτω ….όταν δοκιμάσετε το πρώτο πορτοκαλί κρασί σας.
Ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως για να περιγράψει ένα στυλ των λευκών που συχνά είναι πορτοκαλί ή κοκκινωπό χρώμα, που καθορίζεται από το συνδυασμό των στερεών σταφυλιών και υγρά μετά την συντριβή. 

...Υπάρχει πάντα χώρος για να δοκιμάσετε τα νέα πράγματα.

Ευχαριστώ για την απίστευτη φιλοξενία και για όλες τις λεπτομέρειες Μάριε και Σάκη!