Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Pane di Capo

Pane di Capo

RFN

Το Pane di Capo ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2002 από τον Γιώργο Ποντικάκη, ως μια ιδέα που άρχισε να παίρνει μορφή στις εγκαταστάσεις ενός μικρού καταστήματος στο εμπορικό κέντρο «Χρυσοβέργη», στην πόλη της Ρόδου.

Από την ίδρυσή της, η επιχείρηση αναπτύχθηκε με διάφορους τρόπους, αφήνοντας μόνο ένα πράγμα αμετάβλητο: την δέσμευση για υψηλή ποιότητα, η οποία αντικατοπτρίζεται σε όλα της τα προϊόντα - είτε πρόκειται για είδη ζαχαροπλαστικής, προϊόντα αρτοποιίας, μπισκότα, μια ευρεία ποικιλία των καφέ που συνοδεύεται από υπέροχα και ευρέως αναγνωρισμένα σάντουιτς – τα οποία ετοιμάζονται επί τόπου!

Ένα χρόνο μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος του, ο Γιώργος Ποντικάκης ξεκίνησε την "Ροδιακή Βιομηχανία Προϊόντων ΑΡΤΟΥ & Ζαχαροπλαστικής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕ» [Αλέξανδρος - Ροδίτικη Βιομηχανία Αρτοποιίας και Ζαχαρωδών Προϊόντων Α.Ε.], της οποίας το πρατήριο ιδρύθηκε στην οδό Τάρπον Σπρινγκς, στην πόλη του Ρόδου. Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το κατάστημα έγινε γνωστό μεταξύ των εργαζομένων και των επισκεπτών του, ακριβώς χάρη στην πρακτική της προετοιμασίας των προϊόντων του μπροστά στα μάτια του πελάτη! Σάντουιτς υψηλής ποιότητας, πλούσιο πρωινό, καφές, φρέσκοι χυμοί φρούτων και είδη ζαχαροπλαστικής παρασκευάζονταν επί τόπου, ενώ υπήρχε και υπηρεσία διανομής.

Τον Ιούλιο του 2004 ιδρύθηκε η εταιρεία «Ποντικάκης ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» με έδρα στην οδού Αποστόλου Παύλου, στην πόλη της Ρόδου. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η ζαχαροπλαστική: είναι μια πλήρης εγκατάσταση που τροφοδοτεί όλα τα άλλα σημεία πώλησης της εταιρείας. Εκτός αυτού, η εγκατάσταση μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει παραγγελίες χονδρικής από άλλα ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και καφέ, καθώς και την ανάληψη της προμήθειας στον τομέα της εστίασης και των σχετικών υπηρεσιών για φαγητό, ή άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις.

Το 2006, η εταιρεία «Ποντικάκης ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.»  επεκτείνεται στο λιανικό εμπόριο, με τη δημιουργία τμήματος για τον εφοδιασμό πελατών επί τόπου, για να ικανοποιήσει την ζήτηση για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της. Μεταξύ άλλων, η φήμη του Pane di Capo έχει εξαπλωθεί κατά τα τελευταία δύο χρόνια χάρη στην αυθεντική συνταγή ιταλικής πίτσας, που έχει βρει τους φανατικούς οπαδούς της τόσο μέσα σε σπίτια, όσο και σε χώρους εργασίας!

Το Pane di Capo θα το βρείτε επίσης στις Πηγές Καλλιθέας, όπου, μαζί με την υπέροχη θάλασσα και το μαγευτικό τοπίο, μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα και μοναδικές συνταγές, από φρέσκα και αγνά υλικά, που συνθέτουν τον πλούσιο κατάλογο ενός all-day bar που έχει γίνει σημείο αναφοράς για το νησί.