Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Terpsis Restaurant

Terpsis Restaurant

Rodos Food News

Aπελευθέρωση των αισθήσεων με στιμές μοναδικής γαστρονομικής απόλαυσης... Ανακάλυψε το Τέρψις!

Στην περιοχή Πεύκοι, 5χμ από το ιστορικό χωριό της Λίνδου και 50 χμ Νότια από την πόλη της Ρόδου βρίσκεται το εστιατόριο Τέρψις.
Ελληνική μουσική και διακριτικός φωτισμός, πλαισιώνουν αρμονικά το όλο ιδιαίτερο σκηνικό με αποτέλεσμα την απελευθέρωση των αισθήσεων της ηρεμίας, χαλαρότητας και απόλαυσης στον επισκέπτη. Συνοψίζοντας, στο Τέρψις είναι ένα ζεστό καλωσόρισμα και η προσωπική εξυπηρέτηση.

‘’Βρίσκομαι πάντα στο εστιατόριο μου τα βραδιά’’ μας λέει ο κ.Βαγγέλης Ιωαννίδης, όπως επίσης και αλλά μέλη της οικογένειας Ιωαννίδη παρευρίσκονται για να σας κάνουν να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας. ‘’Τα μέλη του προσωπικού μας, επίσης, τείνουν να παραμένουν μαζί μας χρόνια χάρις στην οικογενειακή ατμόσφαιρα που περήφανα διατηρούμε.’’

Πολλοί από τους πελάτες του εστιατορίου Τερψις γίνονται θαμώνες , φαινόμενο που επαναλαμβάνεται συνέχεια από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο από τις 17:00 μέχρι και τις 23:30 που είναι ανοικτά.
 
Τι σημαίνει το Τέρψις?
Το εστιατόριο πήρε το όνομα του από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Τερψιχόρη ή Τέρψης , μια εκ των 9 μουσών, η μούσα του χορού και της ευφραιμίας. Το Έμβλημα της ήταν μια λύρα.
 
Η κουζίνα
Τέρψις είναι η λέξη που περιγράφει τη μαγειρική απόλαυση και ευχαρίστηση , μπουκιές για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους .Το πάντρεμα της Ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας με την διεθνή , είναι το βασικό προνόμιο που την χαρακτηρίζει.

Ο Σεφ
 
Με την πολυετή εμπειρία του στην ελληνική και διεθνή κουζίνα, ο Κος Μιχάλης Κοντός, γεννημένος στο δήμο μας, έχει κατορθώσει να ενσωματώσει στο μενού του εστιατορίου Τερψις, πολλαπλές συνταγές των μαμάδων και των γιαγιάδων μας με μεγάλη επιτυχία. Όπως τα παραδοσιακά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο ή και πολλά αλλά αργά μαγειρεμένα εδέσματα φούρνου σε πήλινα σκευάσματα η σε παραδοσιακή πίτα, καθώς και πιο εξειδικευμένες σύγχρονες συνταγές όπως κοτόπουλο γεμιστό με φέτα, φρέσκια τομάτα και μέντα ή φιλέτο χοιρινό με δαμασκηνά μελί και κρασί.
 
Επιπλέον, παρασκευάζοντας ένα προς ένα και με ξεχωριστή διαδικασία τα εδέσματα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φρέσκες πρώτες ύλες από εγχωρίους παραγωγούς όπως ψαριά, κρέας οπωροκηπευτικά, παρθένο ελαιόλαδο, μελί, διάφορες ποικιλίες τυριών και προσθέτοντας τα απαραίτητα αρωματικά «βασιλικό, μέντα, δάφνη, δυόσμο, δεντρολίβανο από τον κήπο του εστιατορίου μας, ο μάγειρας σας εγγυάται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν όμως και τα γλυκά που αποτελούν την επισφράγιση ολοκληρωμένης απόλαυσης που νιώθει ο πελάτης στο τέλος του γεύματος. Μπακλαβάς, cheese cake και προφιτερόλ φτιάχνονται από τον ίδιο το Σεφ ενώ το μόνο πρόσωπο που επιτρέπεται να κάνει chocolate mousse, crème caramel και tiramisu είναι η Κ Δέσποινα Ιωαννίδου διότι μόνο αυτή γνωρίζει την μυστική συνταγή.
 
Γάμοι
Με δυνατότητα να εξυπηρετήσουν έως και 160 καθίστους καλεσμένους σε εορταστικές εκδηλώσεις, οι οικοδεσπότες του Τέρψις θα χαρούν να δημιουργήσουν για σας άριστα διακοσμημένους private χώρους.
Έχοντας ιδιαίτερη πείρα στην οργάνωση γάμων, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο κος Βαγγελης Ιωαννίδης προσωπικά, σε συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με το ζευγάρι, αναλαμβάνει τη κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης. Από την επιλογή του μενού, του κρασιού, της διακόσμησης, της γαμήλιας τούρτας, της μουσικής κ.α με σκοπό αυτές οι μοναδικές στιγμές στη ζωή του κάθε ανθρώπου να μείνουν παντοτινά χαραγμένες στην μνήμη του.
 
Εκδηλώσεις
Επιπλέον, το εστιατόριο Τερψις οργανώνει πάρτυ γενεθλίων, επαγγελματικά γεύματα, εορτασμούς επετείων, η ακόμα και βαφτίσια ανεξαρτήτως αριθμού καλεσμένων, αρκεί να έχουν νωρίτερα ειδοποίηση. Εάν οι καλεσμένοι σας δεν ξεπερνούν τα 30 περίπου άτομα, έχετε την δυνατότητα να παραγγείλετε από το a la carte μενού του εστιατορίου Τερψις.
Για περισσοτέρους από 20 καλεσμένους, προτείνονται επιλεγμένα και δοκιμασμένα πλήρη μενού του Σεφ η μπορούν να φτιάξουν μαζί το δικό σας συμφωνά με το στυλ, την περίσταση, τον προϋπολογισμό και τη λίστα των καλεσμένων σας .