Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Crispy τάρτα με λαχανικά και μπέικον

Crispy τάρτα με λαχανικά και μπέικον

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 50'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Rodos Food News

Υλικά για μία τάρτα

  • 200 γρ. φύλλο κρούστας
  • 600 ml γάλα φρέσκο
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 6 αυγά ολόκληρα
  • 120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 15 τοματίνια κομμένα στα 2
  • 1 κρεμμύδι μέτρο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε  λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κολοκύθι μέτριο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 30 ml ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 30 ml ελαιόλαδο για το φύλλο κρούστας
  • Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε το σοτάρισμα των υλικών μας αρχικά με το ψιλοκομμένο μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε και το σκόρδο. Μετά από ενάμιση λεπτό περίπου, προσθέτουμε τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές, τα κολοκύθια και τα τοματίνια και αφήνουμε να συνεχιστεί το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά προσθέτοντας τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα στρογγυλό pyrex ή σε ένα  ταψί λαδώνουμε την επιφάνεια της βάσης του και απλώνουμε προσεχτικά ένα ένα τα φύλλα κρούστας. Τα λαδώνουμε όλα με ένα πινελάκι μεταξύ τους. Κόβουμε τις άκριες των φύλλων τόσο ώστε να εξέχουν από την μπορντούρα του pyrex 3-6  εκατοστά. Προψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και τα ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα σοταρισμένα  υλικά και μόλις ανακατευτούν ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο pyrex και το ψήνουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.