Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Burger λαχανικών με κοτόπουλο

Burger λαχανικών με κοτόπουλο

Συνταγή: Ελένη Μαραγκάκη
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Πρόκειται για μια συνταγή που συνδυάζει πρωτοτυπία, ευκολία στην παρασκευή, είναι γευστική και υγιεινή με μεγάλη θρεπτική αξία, προτείνεται ως σνάκ αλλά και ως κύριο πιάτο συνοδευμένο από ρύζι ή πατατούλες.

Υλικά (για μία μερίδα):

  • 2 μεγάλα μανιτάρια άσπρα φρέσκα
  • 1 φέτα 2 εκατ. από φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 φέτα 2 εκατ. ντομάτα γινομένη αλλά σταθερή
  • 1 φέτα 2 εκατ. τυρί μανούρι
  • 2 φύλλα σπανάκι
  • Σουσάμι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 τρίτο της κούπας ρύζι basmati
  • 1 κούπα νερό

Βράζουμε για 10 λεπτά και τοποθετούμε σε τσέρκι στο πιάτο που θα τοποθετήσουμε και το burger
 
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το περίβλημα από τα μανιτάρια καθώς και το κοτσάνι τους.
Τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό τοποθετούμε τα μανιτάρια και σκεπάζουμε. Τα γυρνάμε 4 φορές ώσπου να βγάλουν τα υγρά τους και να ψηθούν.
Τοποθετούμε σε πιάτο τα μανιτάρια ώστε να βλέπουμε το εσωτερικό τους.
Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα το κοτόπουλο
Στο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τη φέτα κοτόπουλο και ακολούθως σοτάρουμε τη φέτα ντομάτας.
Συναρμολογούμε το burger ως εξής:
Πάνω στο ένα μανιτάρι τοποθετούμε πρώτα τη φέτα ντομάτας, αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ακολούθως τοποθετούμε το κοτόπουλο, δυο φύλλα σπανάκι, τη φέτα τυριού μανούρι, πασπαλίζουμε ξανά με λίγη ρίγανη και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο μανιτάρι ώστε να βλέπουμε την εξωτερική όψη του. Πασπαλίζουμε με σουσάμι
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με to βρασμένο ρύζι ή πατάτες τηγανητές!.