Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

13η γιορτή μελιού και σούμας στα Σιάννα

13η γιορτή μελιού και σούμας στα Σιάννα

RFN
Σαββάτο06Αυγ 2016

Ο πολιτιστικός σύλλογος Σιαννών ‘’η Βρασία ’’ σας προσκαλεί σε   μια γιορτή αφιερωμένη στη σούμα και στο μέλι 
Σάββατο  6 Αυγούστου 2016 13η γιορτή μελιού και σούμας στα Σιάννα

  Μαζί μας για  να μοιραστεί με όλο τον κόσμο τις στιγμές του, οι οποίες όπως ο ίδιος λέει: <<πότε μου δημιούργησαν Πτώση, πότε ήταν η Ζωή μου άδεια, πότε μου έκαναν Το όνειρο αλήθεια, πότε με έφεραν σε Αδιέξοδο. ..ακόμα και όταν λύγιζα παρακάλεσα με Προσευχή, ζήτησα να μην ξεμακραίνει το όνειρο κυρίως τις φορές που ένιωσα Ταξιδιώτης στο χθες, όταν έλεγα Τα πιο μεγάλα σ’ αγαπώ ή το Σ ‘αγαπώ μα δεν αντέχω…>> Ο Γιώργος Χαιρέτης,  πολυτάλαντος μουσικός ,που παντρεύει την παράδοση με τα σύγχρονα ακούσματα και τον παλμό της εποχής… το χτες με το αύριο… τον λυγμό με την ελπίδα… ένα ταξίδι πολύχρωμο και γλυκό που θα παντρέψει  αρμονικά  αιγαιοπελαγίτικα ακούσματα, λαούτο, λύρα… με σκοπό να μας κρατήσει  στην πίστα  μέχρι το ξημέρωμα…
  Με καταγωγή από τα Σφακιά και μεγαλωμένος σε μία οικογένεια όπου η Κρήτη, η παράδοση, οι μαζώξεις, τα ριζίτικα και οι ιστορίες ήταν μέρος της ζωής της, δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τα ακούσματα και τις εσωτερικές καταγραφές οι οποίες όπως και ο ίδιος λέει, τον έχουν ορίσει και ως άνθρωπο και ως στάση ζωής.
  Έλατε να χορέψουμε με τα παραδοσιακά μπαλέτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα και Αφάντου που μας τιμούν με την συμμετοχή τους,  να διασκεδάσουμε ,να δοκιμάσουμε γλυκά με μέλι, λουκουμάδες , ξεροτήγανα, χαλβά με μέλι  και φυσικά το μελεκούνι  μας … Επισκεφτείτε  το παραδοσιακό καζάνι αποστακτήρα ,μάθετε  και δοκιμάστε τη σούμα  μας…..
 
Τη μέρα της γιορτής θα λειτουργεί  έκθεση φωτογραφίας και μουσείο παλιών μελισσοκομικών ειδών .
 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα ίσως γιατί όλη η γιορτή στηρίζεται στο φιλότιμο, στο πνεύμα του εθελοντισμού ,στην αγάπη για τον τόπο μας , στην  ανάγκη στήριξης και προβολής των παραδοσιακών προϊόντων ,στον σεβασμό στην παράδοση και τις αξίες  και τελικά στο μεράκι και στο κέφι της παρέας ….
 
Και την παρέα μας θα  τη μεγαλώσετε εσείς με τη συμμετοχή  σας … Ας ενώσουμε λοιπόν τους δρόμους μας και ας βρεθούμε στα Σιάννα!  
Όταν ακούσεις πως γλιστράει το δοξάρι, σαν ροδοπέταλο, στη χορδή της λύρας, ένα σου συμβαίνει …να πεις: «Μην ξεμακραίνεις όνειρο».
Και οι δρόμοι των ονείρων μας θα σμίξουν κάτω από την επιβλητική σκέπη του Αγίου Παντελεήμονα Σιαννών γιατί….. και φέτος τον Αύγουστο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Σιάννα