Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

Φιλετάκια κοτόπουλο με σάλτσα ούζου και ρύζι basmati

Φιλετάκια κοτόπουλο με σάλτσα ούζου και ρύζι basmati

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 500γρ. ρύζι basmati
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 4-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 φρέσκια ντομάτα, από την οποία έχουμε βγάλει τα σπόρια κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/3 του φλιτζανιού ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κυβάκια. Αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει παντού. Σβήνουμε με το ούζο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας. Δεν θέλει πάνω από 8-10 λεπτά συνολικά. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε σκεπασμένο για να μην κρυώσει.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την ντομάτα και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το κρέας ξανά στο τηγάνι.

Για το ρύζι
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρύζι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσει, αλατίζουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Όταν απορροφήσει όλο το νερό και η επιφάνεια του είναι σαν λακκούβες, είναι έτοιμο.