Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Σαλάτα με Μαυρομάτικα Φασόλια

Σαλάτα με Μαυρομάτικα Φασόλια

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Roos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 200γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 50γρ. ρόκα ψιλοκομμένη
  • 50γρ. καρύδια ξερά
  • 20ml μηλόξυδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Χυμός από μισό πορτοκάλι
  • 50γρ. ξινομυζήθρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 Τρόπος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ρόκα και την ξινομυζήθρα, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.