Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Σάρωσαν οι ελληνικές συμμετοχές στα παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ 2014!

Σάρωσαν οι ελληνικές συμμετοχές στα παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ 2014!

Γράφει για τη CFN ο Γιώργος Κοντορίνης - Barista trainer, Hacienda cafe (kontorinis@gmail.com)

Στην πόλη Ρίμινι της Ιταλίας, στις 10, 11 και 12 Ιουνίου, διεξήχθησαν οι διαγωνισμοί world barista championship, world brewers cup και world cezve-ibrik. Σε τρεις παγκόσμιους διαγωνισμούς, λάβαμε δύο πρώτες θέσεις και μια τρίτη!

Οι διακρίσεις της ελληνικής αποστολής φέτος ήταν άνευ προηγουμένου! Στο διαγωνισμό world barista championship,  νικητής για το 2014 αναδείχθηκε ο Ιάπωνας Hidenori Izaki, από την εταιρεια "Maruyama Coffee Co". Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Kapo Chiu της εταιρείας "The Cupping Room", από το Hong Kong, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Χρήστος Λουκάκης της εταιρείας "Taf Coffee"!

Την εξάδα των φιναλίστ, συμπληρώνει ο Αυστραλός Craig Simon στην τέταρτη θέση, ο Άγγλος Maxwell Colonna-Dashwood στην πέμπτη θέση και ο William Hernandez από το El Salvador στην έκτη θέση.

Να σημειωθεί ότι η τρίτη θέση που κατέκτησε ο Χρήστος Λουκάκης είναι η υψηλότερη θέση που έχει λάβει η χώρα μας σε αυτόν το διαγωνισμό.


 
Στο διαγωνισμό world brewers cup πρωταθλητής για το 2014 είναι ο Στέφανος Δοματιώτης της εταιρείας Taf Coffee! Τη δεύτερη θέση πήρε ο Ιταλός Rubens Gardelli, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Asli Yaman από την Τουρκία.

Τεράστια επιτυχία του Στέφανου σε έναν πολύ δύσκολο διαγωνισμό!


 
Τέλος, στο διαγωνισμό world cezve-ibrik πρωταθλητής κόσμου για το 2014 είναι ο Σταύρος Λαμπρινίδης!


 
Πολλά συγχαρητήρια και στους τρεις για τους τίτλους που κατέκτησαν και πολλά μπράβο σε όλους αυτούς που βρίσκονται από πίσω τους και τους στηρίζουν σε αυτό το δύσκολο έργο!