Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Σάλτσα προφιτερόλ

Σάλτσα προφιτερόλ

Συνταγή: Τάσος Αθανασιάδης, Pastry Chef και καθηγητής Αρτοζαχαροπλαστικής Τέχνης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News

Υλικά
Α’ Μίγμα

  • 3 λίτρα γάλα
  • 350γρ. ζάχαρη

Β’ Μίγμα

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 230γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής κοσκινισμένο
  • 150γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο
  • 3 αυγά

Γ’ Μίγμα

  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση
Βάζουμε το Α μίγμα σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Ταυτόχρονα βάζουμε το Β μίγμα σε μία Μπασίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν αρχίσει και φουσκώνει το Α μίγμα ρίχνουμε αμέσως μέσα και το Β μίγμα και ανακατεύουμε καλά έως ότου πήξει η σάλτσα μας.

Αφού πήξει πολύ καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Γ μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε είτε σε μπολ ή σε ποτήρια με σουδάκια και κρέμα ή με μπισκότα τριμμένα ή με κέικ κομμένο σε κυβάκια. Γαρνίρουμε με σαντιγί και ξηρούς καρπούς.