Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ρυζόγαλο με ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι

Ρυζόγαλο με ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι

Συνταγή: Τάσος Αθανασιάδης, Pastry Chef και καθηγητής Αρτοζαχαροπλαστικής Τέχνης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Cretan Food News

Υλικά
Α’ Μίγμα

  • 1 Λίτρο γάλα
  • 600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 250γρ. ζάχαρη

Β’ Μίγμα

  • 400γρ. γάλα
  • 100γρ. κορν φλάουρ

Γ’ Μίγμα

  • 150γρ. βρασμένο ρύζι

Δ’ Μίγμα

  • Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Α μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά το Β μίγμα. Μόλις ζεσταθεί καλά το Α μίγμα ρίχνουμε μέσα το Β μίγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Γ και το Δ μίγμα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια ή ποτήρια και αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα

Προαιρετικά
Αν θέλουμε να φτιάξουμε ρυζόγαλο σοκολάτας, όταν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε μέσα 60 γραμμάρια κουβερτούρα και να ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί η σοκολάτα με όλα τα υλικά.