Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Πολίτικο κεμπάπ με σουμάκ

Πολίτικο κεμπάπ με σουμάκ

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 90'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η RodosFoodNews.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 600γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 400γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 20γρ. αλάτι
  • 20γρ. σουμάκ
  • 5γρ.  πιπέρι
  • 30γρ. κύμινο
  • 10γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 8 μεταλλικά ανοξείδωτα σουβλάκια

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και μόλις είναι έτοιμο, πλάθουμε 8 κεμπάπ. Με προσοχή τα περνάμε στα ανοξείδωτα σουβλάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ χωρίς να τα γυρίζουμε πολλές φορές, γιατί χάνουν τα υγρά τους.