Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά με σοκολάτα και γιαούρτι από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά με σοκολάτα και γιαούρτι από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Ευχαριστούμε την Μυρσίνη Λαμπράκη για τη συνταγή που παραχώρησε στην CretanFoodNews.gr

Υλικά για 6 άτομα
Για την πίτα

  • 1 πακέτο φρέσκο φύλλο κρούστας
  • 5 αυγά
  • 1 φλ.τσ.  ζάχαρη
  • ½ φλ.τσ.  καλαμποκέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικιν παουντερ
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 πακέτο δάκρυα σοκολάτας
  • 200  γρ.  γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι

  • 3.5 φλ.τσ.  νερό
  • 2.5 φλ.τσ.  ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
1.Σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ στρώνετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα.                                                                                                                          
2.Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας  και τέλος το γιαούρτι χτυπώντας με το μίξερ.
3.Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 185οC για περίπου 30’.                                                                                                                           
4.Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα  υλικά για το σιρόπι για 5’ -10’.                                                                                  
5.Σε χλιαρό γλυκό, ρίχνετε το χλιαρό σιρόπι.