Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια

Rodos Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News

Υλικά
250 γρ. Bούτυρο
100 γρ. Μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ. γλ. Μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
150 γρ. Ζάχαρη
Μαστίχα τριμμένη μαζί με 2 κ. σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 καψούλια βανίλιας
3 αυγά
100 ml γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ
2 κρόκους αυγών χτυπημένους με λίγο νερό για το άλειμμα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190-200 ˚C.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τη μαστίχα με τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και στη συνέχεια τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία όμορφη, λεία, μαλακή ζύμη.
Εάν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, πουδράρουμε κατά διαστήματα με λίγο αλεύρι το μίγμα της ζύμης.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο μεγάλο μπολ ή στο τραπέζι για 5-7’ περίπου.
Ξεκινάμε να πλάθουμε κουλούρια με σχέδια της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε τα κουλούρια στο αλειμμένο ταψί και αλείφουμε με αυγό την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε στους 180-190 ˚C για 25-30’.

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!