Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ 2014

Παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ 2014

Γράφει για τη CFN ο Γιώργος Κοντορίνης - Barista trainer, Hacienda cafe (kontorinis@gmail.com)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου η διοργάνωση των παγκόσμιων πρωταθλημάτων καφέ στην Μελβούρνη στα πλαίσια της έκθεσης mice 2014, από τον οργανισμό world coffee events.

Στον διαγωνισμό world cup tasters έλαβαν μέρος πρωταθλητές από 37 χώρες , μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Παπαϊωάννου. Στον τελικό προκρίθηκαν οι πρωταθλητές της Ολλανδίας, Αμερικής, Ταϊβάν και Φιλανδίας. Παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2014 αναδείχθηκε ο Pang Yu-Liu από την Ταϊβάν.

Στον διαγωνισμό world latte art συμμετείχαν οι πρωταθλητές από 32 χώρες, μέσα σε αυτούς και η δικιά μας Tania Konstantinova. Στην τελική εξάδα πέρασαν οι πρωταθλητές της Ιταλίας, Ουγγαρίας, Αυστραλίας, Σιγκαπούρη, Ιρλανδίας και Γερμανίας. Παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2014 στον διαγωνισμό latte art αναδείχθηκε ο Γερμανός Christian Ullrich.

Τέλος, στον διαγωνισμό world coffee in good spirits, από τους 17 πρωταθλητές που πήραν μέρος, στον τελικό προκρίθηκαν οι 6 καλύτεροι μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωταθλητής Γιώργος Κουστουμπάρδης ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στον κόσμο! Παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2014 είναι ο Αυστραλός Matt Perger.

Τώρα, τα βλέμματα όλων, στρέφονται στο Rimini της Ιταλίας, όπου μεταξύ 10 και 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί το world barista championship και το world brewers cup .

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι οι Χρήστος Λουκάκης και Στέφανος Δωματιώτης αντίστοιχα.