Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Μυρωδάτοι κουραμπιέδες!

Μυρωδάτοι κουραμπιέδες!

Συνταγή: Τάσος Αθανασιάδης, Pastry Chef και καθηγητής Αρτοζαχαροπλαστικής Τέχνης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της η RodosFoodNews.gr

Υλικά

  • 500γρ.  βούτυρο αγελάδος
  • 250γρ.  άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
  • 1 πρέζα βανίλια σκόνη
  • 250γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 900γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής κοσκινισμένο
  • Προαιρετικά ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ με το φτερό να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο μαζί με την άχνη έως ότου ασπρίσει και γίνει σαν κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μίξερ το κονιάκ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις χτυπηθούν όλα τα υλικά μαζί και ομογενοποιηθούν ρίχνουμε μέσα και το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη σαν πλαστελίνη.

Αδειάζουμε τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο και κάνουμε μικρά μπαλάκια μπουκίτσες και τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C  για 15 λεπτά περίπου, έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με άχνη.

Προαιρετικά
Προαιρετικά εάν θέλουμε, λιώνουμε σοκολάτα γάλακτος σε μπαιν μαρί και βουτάμε μέσα τους ψημένους κουραμπιέδες. Τους αφήνουμε σε λαμαρίνα να κρυώσει η σοκολάτα και σερβίρουμε.

Tips: 
Όλοι οι κουραμπιέδες να έχουν το ίδιο μέγεθος ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο κάποιοι να καούν και κάποιοι να μείνουν ωμοί!