Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News

Υλικά για 6 άτομα

  • 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 60γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 75ml κρασί
  • 2 αυγά
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη και κύμινο

Για τη γέμιση
200γρ. ταλαγάνι κομμένο σε μπαστουνάκια

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφού είναι έτοιμος, χωρίζουμε την ποσότητα του κιμά σε μικρότερες μερίδες (σε τόσες μερίδες όσα είναι και τα μπιφτέκια που θέλουμε να μας βγουν). Παίρνουμε μία μερίδα κιμά και τον πιέζουμε πάνω στον πάγκο εργασίας μας ώστε να «ανοίξει» λιγάκι σαν χοντρό «φύλλο». Στη μία άκρη του «φύλλου», τοποθετούμε μπαστουνάκια από το ταλαγάνι και τα σκεπάζουμε με την άλλη άκρη του «φύλλου» . Με τον τρόπο αυτό γεμίζουμε όλα τα μπιφτέκια μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 25 λεπτά.