Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Μπέργκερ με καραμελωμένο χοιρινό

Μπέργκερ με καραμελωμένο χοιρινό

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 90'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

800γρ. χοιρινό μπούτι, ξεκοκαλισμένο
4 ψωμάκια μπέργκερ
300ml κόκκινο κρασί ξηρό
40ml ελαιόλαδο
1000ml ζωμός λαχανικών
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό. Όταν σοταριστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών μέχρι το κρέας να έχει μαλακώσει αρκετά. Ο ζωμός λαχανικών προστίθεται σιγά σιγά με σκοπό στο τέλος να μην έχει το φαγητό πολλά υγρά. Τέλος, ψιλοκόβουμε το χοιρινό, το προσθέτουμε ανάμεσα στα ψωμάκια και σερβίρουμε.