Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Μια σαλάτα με παντζάρια

Μια σαλάτα με παντζάρια

Συνταγή: Ελένη Μαραγκάκη
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Θα χαρείτε με την πολύ ξεχωριστή γεύση αυτής της σαλάτας και θα ενθουσιαστείτε με τα χρώματα της.

Υλικά

  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (μόνο το χυμό)
  • 1/2 κούπα κόκκινο ξύδι από κρασί
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι το χυμό του
  • 4 μεσαία παντζάρια βρασμένα με αλάτι, ώστε να στέκουν καλά, καθαρισμένα, κομμένα σε μπαστουνάκια στο ύψος του αντίχειρα ή σε κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια αντίδια κομμένα ή ρόκα στεγνά
  • 150γρ. λευκό τυρί άλμης σκληρή κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

Εκτέλεση
Με τη σειρά, βάζετε σε μια σαλατιέρα το κρεμμύδι, το χυμό σκόρδου, το ξύδι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμιγνύετε και προσθέτετε σε στρώσεις: τα μπαστουνάκια παντζαριού, τα μπαστουνάκια φέτας και πράσινη σαλάτα. Σκεπάζετε ερμητικά με μεμβράνη και ανακατεύετε 10 λεπτά πριν τη σερβίρετε.