Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Μαλακό τυρόψωμο φέτας

Μαλακό τυρόψωμο φέτας

Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Rodos Food News

Υλικά για 6 άτομα

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500γρ. περίπου, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 400γρ. φέτα θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 200ml νερό
  • 3 αυγά
  • Μία πρέζα αλάτι 
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι,  το ελαιόλαδο, το νερό, τα τρία αυγά και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και στη συνέχεια ρίχνουμε τη φαρίνα. Το μείγμα μας θα χρειαστεί σχεδόν όλη την ποσότητα από το αλεύρι. Η ζύμη μας δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρή.  Στο τέλος προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο άνηθο και  ανακατεύουμε ελαφριά να πάει το τυρί σε όλο το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ που προηγουμένως την έχουμε λαδώσει.
Ψήνουμε στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου.

Tips: 
Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη μας σε μικρά στρογγυλά φορμάκια.
Σε αυτή την περίπτωση θα τα ψήσουμε στους ίδιους βαθμούς αλλά για 40 λεπτά.
Σε παραλλαγή της ίδιας συνταγής μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά και ντομάτα ή αλλαντικά.