Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Λουκάνικα με τσίλι και φασόλια

Λουκάνικα με τσίλι και φασόλια

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 300γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
  • 150γρ. Φασόλια μέτρια βρασμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο σέλερι ψιλοκομμένο
  • 100ml κρασί λευκό ξηρό
  • 250ml ζωμό βοδινού
  • 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Κανέλα

Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το σέλινο και μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν, προσθέτουμε τον πελτέ και τα φασόλια. Στη συνέχεια, τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το μάραθο. Προσθέτουμε 250ml ζωμό βοδινού, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.