Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με φέτα και μαϊντανό

Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με φέτα και μαϊντανό

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο τεμαχισμένα
  • 70ml λευκό κρασί
  • 50γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 200ml (περίπου) νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ¼  ματσάκι μαϊντανός  ψιλοκομμένος
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι και κύμινο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με όλο το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού μαραθεί προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να ψηθεί το κοτόπουλο. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips: 
Μην ξεγελαστείτε από το εξωτερικό χρώμα του κοτόπουλου όταν το ψήνετε στο τηγάνι. Φροντίστε να είναι απόλυτα ψημένο και στο εσωτερικό του!