Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Καφές: Καλή πρώτη Ύλη!

Καφές: Καλή πρώτη Ύλη!

Γράφει για την Rodosfoodnews.gr o Παναγιώτης Πότσου, Barista

Καίριος παράγοντας για την πλούσια παραγωγή αποτελεί το  εδάφος , όπου ανάλογα με την ποικιλία καφε  επιλέγουμε και διαφορετική τοποθεσία , διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες ακόμα και διαφορετική σύσταση εδάφους. 

Το φυτό του καφέ είναι ένας αειθαλής κορμώδης θάμνος . Τα καφεόδεντρα ευδοκιμούν σε τροπικό κλίμα και προτιμούν πλούσια εδάφη , ήπιες θερμοκρασίες , συχνές βροχοπτώσεις και σκιά . 
Υπάρχουν πολλές χώρες που καλλιεργούν καφέ με την πρώτη θέση να έχει κατακτήσει η Βραζιλία χωρις αυτό να καταδικάζει τις υπόλοιπες χώρες ότι δεν βγάζουν καλή ποιότητα  καφέ.
Το μόνο σίγουρο ειναι ότι αν δεν έχουμε μια καλή πρώτη ύλη ίσως να μην γευτούμε και κάτι ιδιαίτερο κάτι που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις μας , φυσικά όμως παίζουν και αρκετοί άλλοι παράγοντες το ρόλο τους ώστε αυτό που θα γευτούμε να είναι ένα καλο φλιτζάνι. Επι παραδείγματι, θα αναφέρουμε ότι απο την στιγμή που θα γίνει η σιγκομιδή  του καφέ, μέχρι την μεταφορά προς τους roasters ( ψήστες του καφε )  την συσκευασία και τέλος στον barista που θα φτιάξει το φλιτζάνι που θα πιούμε, όλα πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και με μεράκι . 

Ο καφές ειναι αλυσίδα , όλα παίζουν τον ρόλο τους , όλοι προσπαθούν για το καλύτερο απο των παραγωγό μέχρι και την καφετιέρα μας 
Ειναι πολύ σημαντικό να μαθαίνεις για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείς στο επάγγελμα που διάλεξες ,σε κάνει καλύτερο  ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε . 

Σύντομα θα τα ξαναπούμε και μην ξεχνάτε ότι η γνώση ειναι το μυστικό για την επιτυχία!

Γράφει για την Rodosfoodnews.gr o Παναγιώτης Πότσου, Barista