Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η γιορτή του γεωργού και του κτηνοτρόφου στη Μονόλιθο

Η γιορτή του γεωργού και του κτηνοτρόφου στη Μονόλιθο

RFN
Σαββάτο02Ιουλ 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολίθου «Νέα Ζωή» διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά τη γιορτή του Γεωργού και Κτηνοτρόφου στο χωριό Μονόλιθος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Μονολίθου στις 20:00.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με ομιλία γεωπόνου της Ρόδου και στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές ομάδες των Πολιστικών Συλλόγων Λάρδου (Ταξιάρχης) και Έμπωνα (Ο Αττάβυρος).
Κεντρικοί καλλιτέχνες της γιορτής θα είναι ο Γιάννης Κονιτόπουλος και ο Ηλίας Αναστασιάδης που με την ορχήστρα τους θα διασκεδάσουν τον κόσμο μέχρι το πρωί.
Στο γλέντι θα πωλούνται από τον πολιτιστικό σύλλογο ποτά, σουβλάκια και τοπικά φαγητά φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού, όπως κατσίκα κοκκινιστή, ντολμαδάκια, μακαρόνια χειροποίητα (πλαστά) και διάφορα άλλα. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα στο οποία θα μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα όπως τυριά, ψωμιά, κουλούρια, πλιγούρι, τραχανάς κ.α., φτιαγμένα από τις Μονολιθιάτισσες που αγαπούν και στηρίζουν το
σύλλογο.
Δωρεάν θα προσφέρονται στον κόσμο γιαούρτι με μέλι, σπιτική κρέμα και ρυζόγαλο.