Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα με ξύδι βαλσάμικο, δενδρολίβανο και σκόρδο

Αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα με ξύδι βαλσάμικο, δενδρολίβανο και σκόρδο

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Rodos Food News. Η μαρινάδα με το κρέας θα πρέπει να έχουν φτιαχτεί 24 ώρες πριν θελήσουμε να μαγειρέψουμε το κρέας

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 50ml ελαιόλαδο για τη μαρινάδα
  • 50ml ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κλαδί δενδρολίβανο μαδημένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο για τη μαρινάδα
  • 100ml βαλσάμικο ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Χοντρό καπνιστό αλάτι για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε την μαρινάδα. Ανακατεύουμε το βαλσάμικο ξύδι, τα κλαδάκια δενδρολίβανου, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σε αυτό το μείγμα πρέπει να μαριναριστούν τα αρνίσια παϊδάκια για 24 ώρες στο ψυγείο.

Την επόμενη ημέρα όταν θελήσουμε να μαγειρέψουμε τα παϊδάκια, βάζουμε το ελαιόλαδο για το σοτάρισμα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφού το λάδι έχει κάψει, σοτάρουμε το αρνί και από τις δύο πλευρές ώσπου να πάρει χρώμα και να ψηθεί. Το βγάζουμε αρκετά ζουμερό αφού το έχουμε ψήσει από κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το καπνιστό αλάτι και με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.