Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Αλμυρά τυρομπουρέκια της Κλεοπάτρας

Αλμυρά τυρομπουρέκια της Κλεοπάτρας

Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Rodos Food News.

Υλικά για 30 μπουρέκια περίπου

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 150γρ. μυζήθρα τριμμένη 
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 100γρ. μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

 
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τρία τυριά μας και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε και το αναμιγνύουμε με το ελαιόλαδο.
Παίρνουμε ένα- ένα τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε τρία κομμάτια. (Χωρίζουμε στα τρία την μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου). Με ένα πινελάκι αλείφουμε κάθε φύλλο χωριστά  με το μείγμα βουτύρου-ελαιόλαδο, βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού μείγμα τυριών και το τυλίγουμε σε μπουρέκι.
Αλείφουμε εξωτερικά με το βούτυρο και ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να κοκκινίσουν.