Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Το Ιχθυοπωλείο Θαλασσινός Κήπος προτείνει "Καλαμάρια Γεμιστά με Ρύζι"

Το Ιχθυοπωλείο Θαλασσινός Κήπος προτείνει "Καλαμάρια Γεμιστά με Ρύζι"

Rodos Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της Rodos Food News το Ιχθυοπωλείο Θαλασσινός Κήπος

Υλικά για 4 άτομα:

·         1 1/4 κιλού μέτρια καλαμάρια (10-12)
·         3/4 κούπας λάδι
·         1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
·         αλάτι, πιπέρι
·         1/2κούπα ρύζι καρολίνα
·         2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
·         2 κουταλιές κέτσαπ
·         1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
·         μισή κούπα κρασί λευκό
·         3 κουταλιές χυμό λεμονιού
 
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε εσωτερικά και αφαιρούμε τα πτερύγια, τα οποία τα κόβουμε σε κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα μας. (Εναλλακτικά ζητήστε τα καθαρισμένα από τον Θαλασσινό Κήπο) Ψιλοκόψτε τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια. Επάνω σε δυνατή φωτιά βάλτε μια κατσαρόλα με το λάδι πιπέρι και ανακατέψτε τα κεφαλάκια,πλοκάμια και πτερύγια ώσπου να φύγει σχεδόν όλο το νερό. Ρίξτε και ανακατέψτε το ρύζι (αφού το ξεπλύνετε με λίγο νερό), το μαϊντανό, την πιπεριά, την κέτσαπ και το καυτερό πιπέρι και αφήστε να πάρει μια βράση το ρύζι, τόσο όσο να κρατάει λίγο. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Αραδιάστε τα σ'ένα πυρέξ σκεύος το ένα πλάι στο άλλο. Προσοχή μην τα παραγεμίσετε γιατί τα καλαμάρια μαζεύουν στο ψήσιμο. Ανακατέψτε το κρασί με το χυμό λεμονιού και περιχύστε τα.Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς 1 ώρα περίπου. Εάν η σάλτσα είναι αραιή βγάλτε τα καλαμάρια με τρυπητή κουτάλα βάλτε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα και συμπυκνώστε την. Περιχύστε μ'αυτή τα καλαμάρια.